Tillbaka i tunneln, eller…

21 oktober, 2013

Är tillbaka i tunneln när jag hör ett oväntat: – Mamma kom! Ett avgrundsskrik och jag förstår snabbt att tunneln är en dröm, skriket är verklighet. Min lilla flicka har drömt en mardröm. Tar mig snabbt ur sängen för att skynda till hennes rum, glad över att benen bär. Fast jag går inte upprätt. Lufsar snarare likt ”Lucy” –en Australopithecus afarensis, som levde för 3,2 miljoner år sedan, direkt förfader till dagens människa som var nästan lika bra på att gå på två ben som vi.
Klappar och stoppar om den lilla. Tänker att jag kan krypa ner en stund. Men hon håller hårt i täcket och blänger. Hon vill sova själv. Lufsar vidare ut i hallen. Toalettdörren står öppen och jag glider in. Orkar inte tända lampan. Landar med foten i gammalt badvatten. MEN, det är inte badvatten utan kiss! Vår diabetessjuka katt har kissat bredvid lådan igen. Tänder lampan och torkar golv och fot. Lufsar in i sovrummet och lyfter på täcket. Nää, då är det upptaget på min plats. Som en slagen skidåkare med armar och ben enligt diagonalen ligger 6 åringen och sover. Jag lufsar vidare till nästa säng. Gottar ner mig i Kittylakanen. Då ringer strax klockan.

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer