Tillbaka till medeltiden

22 december, 2013

Jag har åkt på halsflussen från helvetet. Smärtan i halsen är outhärdlig och likt en medeltidsmänniska måste jag spotta hela tiden. Nu vet jag visserligen inte om det loskades mer förr i tiden men vi har ju alla hört den kräkvidriga dåtidshistorien om mannen som drack upp en hel spottkopp eftersom han inte kunde bita av. När apoteksdamen över snälla läsglasögon frågar hur jag mår egentligen är jag gråtfärdig. Förklarar med späd röst och stigande tårar att jag inte ens kan svälja mitt spott. Hon räcker över mina receptbelagda preparat med fast hand och säger att snart kommer spottet kunna passera fritt igen. Läkaren har nämligen skrivit ut ett rent himmelskt bedövningsgel. Jag kan inte känna min mun eller hals och jag sluddrar ovärdigt när svärmor ringer och frågar om julen hos oss är i fara. Läser bipackssedeln och noterar att jag fått ett dunderpreparat. Tack snälla doktor! Nu är det färdigspottat.

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer