Tomtar och Champagne

Alltså det här med ombytta roller. Torsdags kväll. Efter att kapitulerat och tillåtit två små flickor sova i mammas och pappas säng, sitter jag själv som gräsänka och ska se på den enda serien jag följer: Vikings. (Ah, jag följer sporadiskt några andra serier också som jag fått introducerade för mig av Anna). Då ringer min mamma.

Hon är i Nice hon sin vännina.
Dom är inne på sin tredje flaska.
Fniss, fniss.
Egentligen är det den andra flaskan vin för den första var Champagne.
De var tvungna att fira att de nu är tillsammans, de har inte setts sedan i somras.
Mamma har varit hos sin franska frisör och dagen har varit späckad. Sedan drar hon hela programmet som gäller för veckan.
Jag känner mig yr. Skulle dött av ett sådant tempo!
Ett triathlonlopp i grenarna jazzklubbar, restaurangbesök, konserter. Toppat med bokcirklar, utställningar, vinprovning, middagar, luncher och shopping i Monaco och Italien.(Monaco har just nu sin årliga rea. Och alla kommer vara där!!).
– Ah, mamma det låter jätteroligt men jag tänkte se på Vikings nu.
BAM!
Då kommer en historielektion om Vikingatiden. Om hur vikingarna inte hade ljus och kandelabrar som syns i serien Vikings. (Min mamma är gammal historielärare).

Okej, men nu tänkte jag se på tv!
Ett häxskratt utbryter i andra änden av luren. Min mammas vännina har tagit kort och nu vill väninnan skicka bilden till mig.

Hela samtalet får mig att tänka på den kaosartade kvällen i Ambjörby för snart ett år sedan med Anna och Karin. Vi jagade musen, 3G, mat och sms:ade bilder och blogginlägg till varandra. Och vi drack bara champagne för vi hade inget annat. Snart bär det av igen. I december åker vi till Långberget och självklart checkar vi in i Ambjörby. Där går det också att shoppa. Tomtar till exempel.

Kommentera