Trampa på tjejer!

Idag säger vi lycka till till alla grymma tjejer som kör Tjejvättern. Det kommer gå som en dans. 10 mil klarar ni enkelt. Ni kommer mötas av fina blomsterplakat och cykla förbi små familjära trädgårdsfester, där familjen samlats precis vid vägen för att intaga elvakaffe och heja på det spänstiga damerna som trampar förbi. Vår uppladdning inför Tjejvättern var en cykelresa till Marstrand och äta pizza. På vägen hem var vi så mätta att vi mådde illa. Det kommer inte hända på riktiga Tjejvättern då man endast bjuds på bullar. Goda bullar givetvis. Glöm inte fylla på med vatten vid vätskestationerna. Man ska ha respekt för distanser, men 10 mil funkar även på vilja. 

Och så det viktigaste av allt: 

Om något inte sitter bra under resan, om något skaver eller bara inte är till förmån. Ta av dig, riv och släng. Tänk Stålmannen. Allt som är med spetts går enkelt och snabbt att slita av sig på bajamajan. Fri som en fågel kan du senare cykla vidare med tjejerna. Jag vet för jag fick göra ett riv efter tre mil. 

Var lite som Anna i nedförsbackarna, rädd. Eller ha ändå tankarna med på att det kan vara lite halt på asfalten speciellt om det regnat under dygnet. Under vår 10:milare var det faktiskt några som föll. Inget roligt.

Så, med lite avundsjuka i bröstet, till er som befinner er mitt i fester av Tjejklassikern säger vi åter lycka till. 

Gå för guld! 

Kommentera