Tystnad, tagning

28 april, 2016

Dom finns överallt i vår periferi och har mejslat ut sina roller till perfektion. I filmen om våra liv där vi alltid spelar huvudrollen dyker dom upp, Vardagsstatisterna.
Simhallspolisen:Kvinna 60+, fri i sin nakenhet, vistas länge i bastu och duschutrymme på Valhallabadet. Om någon skulle missa Duscha naken före badskylten rycker hon ut direkt. Bestämt tillrättavisar hon för att sedan obemärkt återgå till spaning från bastumörker.
Föräldramöteskungen: En riktig vuxen med all tid i världen som inte bara framhåller att skolmaterialet är för lätt för vederbörandes barn utan som även hugger som en kobra på att lägga 20 kronor extra till glass på skolresan för skolan är GRATIS!Kungen går alltid i klinch med bohempappan som vill slopa läxor och måste vid varje möte då den lite trötta föräldraskaran febrigt blickar mot dörren pressa fröknarna på hur dom genustänker.
Trädgårdsmästaren: Med betoning på mästaren. Varje helg är denne statist ute i sin trädgård innan du själv vaknat. Mästaren har en särskild trädgårdsuniform bestående av arbetsbyxa, Leif GW-väst och busig målarkeps. Med rosor på kind, tränat rabattöga och jord på handskar möter hon/han din blick när du själv tafatt panikstirrar ut över din kyrkogård till trädgård.
Fiskhandlarkomikern: Man med kraftig göteborgska, plirande blick och egen fiskbil. Inför en hänförd publik bestående av män som ska köpa 1 kg räkor drar han skämt som:”När det börjar lukta för mycket kääääärring i kylen vet du att låtit tossssken ligga för länge!!!”. Publiken bullerskrattar när dom lommar iväg med frysta räkor som sålts som färska.
Vardagselit: Kvinna 40+ iförd kompressionskläder som i morgonljuset på väg mot jobbet avslöjar att dom gått några mil. Dom är nämligen snudd på genomskinliga. Kvinnan drömmer om att vara med i längdlandslaget samt om en kappa som kostar nästan 12000:-. Hon anmäler sig till svåra lopp och får panik på startlinjen. Vardagseliten lägger för mycket pengar på träning, dumtror på reklam om snabba skor, köper skidor dagen före tävling och tonar grå utväxt. Vardagseliten ser inte storheten i Game of Thrones och ser konstiga statister i filmen om sitt liv. And the Oscar goes to….. Vardagseliten!!!

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer