Varför man gör saker

1 oktober, 2014

– Men hur var det, då? frågar en massa snälla människor och jag berättar ännu en gång om Tjejmilen och får dunk i ryggen och grattis till Tjejklassikern.
– Roligt, trångt, lagom jobbigt, fint väder, mal jag på.  
Men om jag ska vara ärlig så är loppen sekundära. Nej, det är klart att loppen är själva anledningen till att vi ger oss av och naturligtvis vill vi göra en prestation vi är stolta över. Men Tjejklassikern innebär så mycket mer än så. Det är resan, de osannolika mängderna bilgodis, högläsning när man ska sova, lösta livsfrågor, uppladdning med skumbananer, låtsasdanska, musjakt, konstig kebab, McDonalds i Säffle, Gun-Britt i Torsby, dalahästar i Mora, ylande damkör i Lidingöskog, flourescerande ljus i Motala, prestationsångesten, den ödesmättade stämningen, nervös-kissandet hundra gånger innan lopp och…skrattet. Framförallt skrattet. Jag har haft så himla roligt!
 
P.S Nu lät det som om det här var ett slags avslut. Inget kan vara mer fel…

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer