Vart är vi på väg?

9 februari, 2016

Jag drar på åtta! Key West! Jag pantomimar en nödbroms och nickar viktigt mot tvn. Min sambo säger att jag tänker för högt när ledtrådarna läses upp. Rätt svar:Key West! Jag höjer armarna i skyn och skriker:Jag äger ikväll! Sambon vill veta om vi är i samma lag eller inte. Jag svarar luddigt för kommer det frågor på politik, kungar, rymden, kemi och typ allt annat är det bra med ett smarthuvud i sitt lag. 
Jo det är På Spåretkväll hos oss. Samma visa varje fredag. Jag kan en fråga och drabbas då av högmod och tror därmed att om jag bara fått vara med skulle jag vinna allt. 
Sedan kommer ett smalt resmål jag inte minns. Jag smsar upprört med en kompis att frågorna gaaaranterat är anpassade efter dom som tävlar. Jag kan ingenting om urbefolkningen och valuta. Jag gäspar uttråkat. Både Första klass och Dressinen kan. 
På ”Vem där?” gissar jag vildsint på de flesta kända människorna som finns och blir förbannad när det från höger viskas om att jag får 3 poängs avdrag vid fel svar.
Det är samma mekanism som när jag ser filmer om Mount Everestbestigare och tremilen i Holmenkollen. Jag tror under en begränsad tid att jag skulle komma ända upp alt gå för guld. Sedan kommer självinsikten och eftertankens kranka blekhet. Fasen vad tråkig den är alltså. 
En gång lyssnade jag inte på den, en gång. Då ställde jag mig på startlinjen till Vasaloppet med 3 mil i benen. Jag kom till repet i Risberg. Sedan blev det förnedrande buss till Mora tillsammans med andra med övertro på egen förmåga. Hävdar dock bestämt att hade jag bara fått valla om skulle jag varit med i tätstriden. Det var bara inte min dag eller år eller årtionde. Visserligen var det sol, perfekt före och knivskarpa spår men skit i det. Ny valla, obefintlig självinsikt och nya ben… Ja ni förstår. Lätt som en plätt. 
I morgon är det crawlträning. Bra att börja finslipa tekniken inför OS känner jag.

v

0 kommentarer

Liknande inlägg…

Tant Brun på mjölkpall

Tant Brun på mjölkpall

-Då sätter ni er på en pall inne i tvagningsrummet och fyller kopparkärlet med vatten som ni kastar över vänster axel. Då blir ni av med all negativ energi. Spaföreståndaren är...

läs mer
#älska löpning…….inte

#älska löpning…….inte

Nej någon kärlek till löpning existerar inte för mig. Ändå är det just löpning jag tränar mest. Löpningen är ju så enkel, bara att dra på sig skorna och liksom sticka ut. Alla säger så....

läs mer
Nollningen

Nollningen

Jag har bytt gym. Lämnat Sats efter många trogna år och köpt kort på Nordic Wellness. 44 år är jag, borde vara trygg och sval när jag nu knallar in genom dörren på mitt nya styrkeställe...

läs mer