Vi syns alltså finns vi

När jag var liten hängde jag på mig en reflex i form av en snöflinga på den sidan av jackan som var närmast gatan. På cykeln var det ju high tech när reflexerna för ekrarna kom. Men där stannade det liksom med reflexbärandet.

Kommer ihåg när en granne började jogga med pannlampa. Tror att han till vardags bar den när han utförde viktiga arbeten på sin bil som aldrig riktigt blev klar.
Samma granne hyrde även en gång en egen skylift för trädfällning…Alla fick varsin tur. Dessutom körde han en motorcykel med den längsta framgaffel som världen någonsin skådat. Han låg, som man säger, i framkant……på alla sätt.
Men den där pannlampan. Man såg honom komma svävande över backkrönet utanför vårt hus som ett skepp om natten. Han såg och han syntes. Gjorde inte en grej av att han kunde tända upp hela skogen utan passerade bara i novembermörkret.

Så hoppar vi fram till 2019. Jag joggar på trygg gångbana iförd reflexväst som om man vid feeling kan tända upp med LEDbelysning, mina vantar är helt i reflex och tightsen har fluorescerande partier på vaderna och jag är inte ensam julgran i duggregnet. Hundar bär blinkande halsband, cyklisterna har starka lampor både på fordon, hjälm samt sko-och ryggsäcksöverdrag i reflex. På en lång raksträcka gnistrar alla som ett brokigt halsband ett förskolebarn pärlat utan tanke på stilrenhet.

Vi är alla ett eget litet raveparty hela vägen upp till ansiktet men där tar liksom gnistret slut. Under den sviiiiindyra pannlampan har november skördat all glöd i blick. Bleka kämpar vi på i all vår reflexprakt. På insidan är vi dock bara den lilla snöflingan vi en gång hängde på oss. Trötta och inte alltid sugna på att tugga asfalt. Men vi gör det! Tar jobbet och utmanar mörkrets moder. Här ser ni en massa lysande pärlor som inte viker ner oss. Vi ska synas hela vägen fram till vårsolen! På fredag springer vi Skatås Mörkaste. Jag har köpt en pannlampa som enligt tuff kompis kommer få blommorna att slå ut i skogen. Bröööööl på den infon! Själv är jag mest nöjd om jag, som min granne från barndomen kommer svävande över krönet. Gör jag det firar jag eventuellt med att hyra en egen skylift!!!

Kommentera